Tort cu mere si crusta de nuci

de Corinuta in Torturi, 5 Apr 2011 | 5414 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 12 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 50 g unt topit
  • 4 mere
  • 150 g nuci
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri miere
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere si crusta de nuci:

Se tapeteaza forma de tort cu unt si faina sau cu hartie de copt si se da drumul la cuptor la o temp. de 120 de grade.

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca bine cu untul, albusurile se bat spuma, se adauga zaharul in ploaie si se bat pana nu se mai simte zaharul. Apoi se pun galbenusurile cu untul iar la sfarsit faina cernuta. Se amesteca incet sa nu se formeze cocoloase, se toarna in tava de tort si se da la cuptor pentru 40 de minute.

Merele se curata de coaja si de cotor, se taie in doua si se cresteaza deasupra. Cand blatul mai are foarte putin pana sa se rumeneasca, se pun merele deasupra si se mai lasa la cuptor la aceeasi temperatura sa se coaca. Dupa ce l-am scos din cuptor ungem merele cu mierea de albine.

Se pregateste crantul din zahar ars cu nuci. Se toaca nucile. Se pune la topit zaharul impreuna cu o lingura de apa iar cand a capatat o culoare aurie se adauga nucile, se amesteca bine si se toarna in forma de floare peste mere. 

Dupa ce tortul s-a racit, se da la frigider pentru ca merele sa-si lase zeama in blat, iar crantul sa se inmoaie.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere si crusta de nuci" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Trio mousse de ciocolata